Pak een kat NIET vast in haar nekvel!
Pak een kat NIET vast in haar nekvel!

Pak een kat NIET vast in haar nekvel!

Dit doet zooooooo ongelofelijk veel pijn 😿😼. Een kat heeft heel veel zenuwen en wervels in haar nek en als zij door een mens wordt opgetild aan haar nekvel en zij met haar hele lichaamsgewicht zo van de grond wordt opgetild, nou dan kan ik je vertellen dat zij enorm veel pijn ervaart.

Alleen een moederpoes mag haar kittens optillen aan het nekvel. Punt! Deze grip heeft zij gekregen van moeder natuur en is alleen bedoelt om haar kittens te kunnen vervoeren naar een veilige plek. De kittens wegen dan nauwelijks een kilo en kunnen door mamma wordt vervoert. Door de grip van mamma, ontspannen de kittens tijdens de reis en ervaren zij geen pijn. Echter, als je een volwassen kat optilt aan het nekvel dan weegt zij al gauw 5 kilo. Zij ervaart wel pijn als je haar optilt en dit geeft haar veel stress. Los van de pijn die je geeft aan de kat, kan je ook nog de zenuwen en/of de wervels en/of het bindweefsel in haar nek beschadigen. Dit geldt voor elke situatie waarin je een volwassen kat oppakt aan haar nekvel, dus ook als zij onder narcose ligt.

Handleidingen over het correct optillen van je kat aan haar nekvel zijn naar onze mening echte onzin en totaal niet katvriendelijk! Gewoon niet doen dus 👍😉

Meer informatie en interessante links:

 

× Hoe kan ik je helpen?